Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Misstänkt anlagd bilbrand i Kalmar. Personrån i Växjö.
Publicerad 21 augusti 2017

En personbil började brinna vid Chokladvägen nära E22 i Kalmar. Larmet kom klockan 01.15 på natten till måndagen.

– Den är helt utbränd och släckt, säger Peter Berg, yttre befäl vid räddningstjänsten i Kalmar.

Annons

Bilen stod på en grusplan och det var ingen spridning till något annat fordon eller terräng.

Polis var också på plats. Man rubricerar händelsen som skadegörelse genom brand.

– Det är en bil som har stått en längre tid på platsen. Det finns inga vittnen i nuläget till hur branden har uppstått, så vi vill gärna få in tips om det är någon som har gjort några iakttagelser. Vi misstänker att branden är anlagd, säger Anders Olsson, jourförundersökningsledare vid polisen i Kalmar.

Ingen person skadades vid branden.

En kvinna i 30-årsåldern ska ha blivit rånad när hon cyklade vid Vattentorget i Växjö sent på söndagskvällen.

– Plötsligt dyker en person upp, distrarerar henne och försöker få fatt på det hon har i en korg. Och så dyker det upp en till. Någon puttar omkull henne och så stjäl man en dator, säger Jörgen Gustavsson, jourförundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Gärningspersonerna, två män, sprang sedan från platsen. Polisen har inte kunnat gripa någon misstänkt.

Sverige

En villa står i brand i Birsta i Sundsvall, skriver lokala medier.

Annons

– Det är en fullt utvecklad villabrand och huset är mer eller mindre övertänt. Det brann runt altanen och hade fått bra fäste i huset när vi kom till platsen, säger Lars Krantz på räddningstjänsten till TT.

Ingen person är skadad. De boende larmade själva, och hann ta sig ut. (TT)

Världen

Tio sjömän saknas och fem har skadats efter en krock mellan en amerikansk jagare och ett handelsfartyg öster om Singapore. Ett stort räddningspådrag pågår på platsen.

Jagaren USS John S McCain, med möjlighet att ta fjärrstyrda robotar ombord, skadades enligt de första uppgifterna vid aktern på babord (vänster) sida i olyckan, som inträffade då fartyget var på väg till ett rutinmässigt hamnbesök i Singapore.

Sök- och räddningspersonal har skickats till platsen. USS John S McCain kunde köra mot hamnen för egen maskin.

Det liberianskflaggade fartyget Alnic MC är ett 183 meter långt olje- eller kemikalietankfartyg. Det finns inga rapporter om att någon besättningsmedlem på tankern ska ha skadats. (TT)

Spansk polis fortsätter sökandet efter mannen som körde skåpbilen vid terrordådet i Barcelona i torsdags, där 13 personer dödades. Alltmer pekar mot att misstänkta har haft kopplingar till flera länder i Europa.

Insatser pågår i Katalonien och vid den franska gränsen, där polisen söker efter den misstänkte 22-åring som fortfarande är på fri fot. Han misstänks ha tagit sig över gränsen till Frankrike. (TT)

Foto: Bertil Ericson/TT, Johan Nilsson/TT
Per-Johan Thörn
Annons
Annons
Annons
Annons