Annons

Här är nattens händelser

Polisen larmades om ett bråk vid en kiosk i Kalmar, totalt ska sex personer varit inblandade.
Publicerad 26 december 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar län

Händelsen ska ha inträffat vid 01.15-tiden på annandagen utanför en kiosk på Malmen. Bråket ska ha resulterat i två anmälningar om misshandel, uppger polisen på sin hemsida.

Annons

Kronoberg

Två singelolyckor inträffade på kort tid i Markaryd. Den första olyckan inträffade på väg 15, då en personbil ska ha krockat med en älg.

Drygt 20 minuter senare, 00.50 på annandagen, larmades räddningstjänsten ut på en olycka mellan väg 15 och Västergatan. Enligt räddningstjänsten ska en bil, med två personer i, kört på ett vägräcke.

Det är okänt om någon person skadades i samband med olyckorna.

Sverige

En man i 40-årsåldern har hittats skadad i centrala Jakobsberg norr om Stockholm.

Mannen har förts till sjukhus och har sövts ned för operation. Det är inte känt hur allvarliga skador han fått.

Ärendet utreds som försök till mord. Det finns flera vittnen till händelsen.

Annons

– Man har sett två maskerade personer springa från platsen, säger Anders Mattsson, vakthavande befäl vid polisregion Stockholm. (TT)

Polisen larmades till järnvägsspåret som går genom Dingtuna utanför Västerås sent på juldagskvällen, efter att en person befarades ha blivit påkörd av tåget.

– Lokföraren märkte att han körde på någonting i Dingtuna men såg inte vad det var. När han kom in på stationen i Västerås såg han att det var blod på tåget där fram. Han hittade ingen päls, vilket man gör om man har kört på en älg eller ett rådjur, säger Mats Länn vid polisen i Västmanland.

Flera polispatruller åkte till olycksplatsen för att söka på sträckan då en människa befarades ha blivit påkörd. Tåg stoppades under arbetet. Efter en del sökande kunde polisen dock konstatera att det inte var en människa som blivit påkörd, utan en gris. Grisen dog i olyckan. (TT)

Världen

Polisen i Mexiko har gripit en man misstänkt för mordet på journalisten Miroslava Breach.

Breach, 54, mördades i sin bil i slutet av mars. Hon hade nyligen skrivit en artikel om en konflikt mellan ledarna för ett kriminellt gäng som ingår i den mäktiga Juarez-kartellen.

Minst elva journalister har dödats i Mexiko i år, och över 100 journalister har dödats sedan 2000. Nittio procent av fallen är inte uppklarade. (TT)

Omkring 250 passagerare satt fast i ett kallt tåg på järnvägslinjen Dovrebanen, strax söder om Otta i Oppland i Norge. Tåget blev stående vid 19-tiden.

Annons

Tåget stod så illa till att passagerarna inte tilläts gå ur tåget.

Ett annat tåg kallades till platsen dit passagerarna kunde flyttas över. Strax efter klockan ett var samtliga passagerare evakuerade och resan mot Oslo kunde fortsätta, sex timmar försenad. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons