Annons

Här är nattens händelser

Ett urval av nattens rubriker – lokalt och i omvärlden.
Publicerad 19 november 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar län

Natten ska ha förlöpt utan några större polisiära händelser i länet.

Annons

Kronoberg

Någon eller några ska ha brutit sig in i en villa i östra Växjö under natten, via ett fönster. Det är okänt vad som stulits.

Sverige

En kvinna skadades i en brand i ett flerfamiljshus i Kävlinge i Skåne. Branden började i en gasolvärmare som stod på en balkong, enligt polisen.

Kvinnan fick brandskador på en hand och en arm i samband med att hon försökte släcka elden med en brandsläckare.

Branden ska enligt uppgift ha startat på balkongen och sedan spridit sig till lägenheten. Ytterligare en lägenhet i huset fick rökskador. Det är oklart varför gasolvärmaren började brinna.

En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats. (TT)

En man rånades under knivhot i stadsdelen Vivalla i Örebro under lördagskvällen, skriver Nerikes Allehanda.

– Det är 5–6 personer som ger sig på en ensam målsägande. De hotar honom med kniv och tilltvingar sig bland annat mobil och bankkort innan de lämnar platsen, säger Erik Hiding, vakthavande befäl vid polisen i Örebro, till tidningen.

Annons

Mannen skadades inte fysiskt i händelsen. Rånarna var delvis maskerade. Ingen är gripen. (TT)

Världen

Nitton människor har omkommit och åtta skadats i en brand i Peking under lördagen, rapporterar den statliga kinesiska nyhetsbyrån Nya Kina.

Flera misstänkta har gripits i samband med branden som bröt ut i distriktet Daxing i stadens södra delar.

Elden var under kontroll efter tre timmar. Bränder med dödlig utgång är vanliga i Kina, där brandsäkerhetsregler ofta trotsas. I september omkom elva människor i en brand i staden Taizhou. (TT)

Jakten på meteoriten som slog ned i finländska Lappland är i gång. Experterna arbetar nu för fullt med att räkna ut dess bana.

Det var i torsdags kväll som vad som beskrevs som ett kraftigt lysande eldklot lyste upp skyn. Det som tros vara en meteor bedöms ha slagit ned söder om Enare träsk.

– Det är ett unikt tillfälle att hitta material från rymden som annars inte går att få tag i, säger Tomas Kohout vid Helsingfors universitet till nyhetsbyrån AP.

Ett problem med sökandet är att det för tillfället bara är fyra timmars dagsljus i området där den tros ha slagit ned. (TT)

Cecilia Karlsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons