Här är nattens händelser

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Nattens huvudrubriker: Lokalt och i omvärlden.

Kalmar län

Vid 03.30 gick ett inbrottslarm på en Ica-butik i Påryd utanför Kalmar.

Samtidigt ringde ett vittne polisen och berättade hur en person lämnade platsen i en bil.

– Man har krossat en ruta, tagit sig in i butiken och fått med sig postpaket, säger Eva Jirhall, inre befäl vid Kalmarpolisen.

Vid 05-tiden fanns en patrull på plats vid butiken, men vid det läget fanns ingen misstänkt gripen.

 

I övrigt har natten varit relativt lugn, enligt polisen.

– Vi har kört på en hel del fyllerister. Det är en sju-åtta stycken i Kalmar, men det är ju inget extremt, säger Eva Jirhall.

 

Kronoberg

Polisen rapporterar om en mycket lugn helgnatt.

Två personer har omhändertagits för fylleri, men annars finns inget från natten som sticker ut.

 

Sverige

En man är allvarligt skadad efter att en bil voltat på länsväg 215 sydväst om Norrköping, strax efter midnatt.

– Det var en polispatrull som skulle kontrollera ett fordon men det valde i stället att avvika och körde av vägen. I bilen färdades två män misstänkta för drograttfylleri och andra trafikbrott, säger Anneli Johnsson Hammo, vakthavande befäl vid polisregion Öst, till TT.

Båda männen, som är i 25-årsåldern, är förda till sjukhus med ambulans.

– En av dem är bedömd som allvarligt skadad men inte livshotande enligt ambulansens bedömning, säger Anneli Johnsson Hammo.

Det är oklart varför polispatrullen försökte stoppa bilen till att börja med. (TT)

 

En man i Eskilstuna som kom körande på sin moped stoppades av åtta personer. Han hotades med ett pistolliknande föremål och tvingades kliva av från fordonet, skriver polisen.

Gärningsmännen försvann från platsen med mopeden.

Polisen rubricerar händelsen som rån. Ingen misstänkt har gripits. (TT)

 

Världen

Sex personer tros ha skadats då en grupp män sprejat dem med något slags ämne i flera attacker i närheten av ett köpcentrum i Stratford i östra London, uppger polisen. En man har gripits i utredningen.

"Ett antal personer har rapporterats skadade vid olika platser – troligen sex personer. Vi inväntar ytterligare detaljer", skriver polisen i ett uttalande.

Händelsen är sannolikt inte terrorrelaterad, enligt polisen.

Antalen frätattacker har ökat i Storbritannien de senaste åren, i samband med rån och gängrelaterat våld. Regeringen lovade i juli att se över hårdare straff för människor som angriper andra med frätande ämnen. (TT)

 

Ordningen i området Rocinha, Brasiliens största kåkstad, är återställd efter att hundratals soldater och poliser satts in på fredagen för att möta tungt beväpnade narkotikagäng som skjutit vilt omkring sig.

Fem misstänkta har gripits och en mängd halvautomatiska vapen har beslagtagits, meddelar polisen.

Skottlossning rapporterades fortfarande tidigt på lördagen i området för sjunde dagen i rad, men enligt myndigheterna är krisen under kontroll. (TT)

 

Irak ber om hjälp för att bygga en kärnkraftsreaktor, mer än 25 år efter att de reaktorer landet hade under Saddam Husseins tid förstördes.

– Irak ber om hjälp från kärnkraftsländer för att bygga en kärnkraftsreaktor för fredliga syften, i enlighet med ickespridningsfördraget, säger utrikesminister Ibrahim al-Jaafari.

Irak hade tidigare tre kärnreaktorer. En förstördes i en israelisk lufträd 1981 och de andra av USA 1990. (TT)