Annons

Här är nattens händelser

Nattens huvudrubriker: Lokalt och i omvärlden.
Publicerad 6 september 2017

Kalmar län

Coop Kolberga i Oskarshamn utsattes på tisdagskvällen för ett rån.

Annons

Två maskerade gärningsmän kom in med kniv och tilltvingade sig en kassalåda.

De sprang sedan från platsen och polisen drog igång ett sökande efter de misstänkta.

Under natten var dock ingen gripen.

Ingen uppges ha skadats fysiskt i samband med rånet, men butikspersonalen uppges ha chockats.

I övrigt rapporterar polisen om en mycket lugn natt i länet.

Kronoberg

Vid 23-tiden voltade en personbil på riksväg 23 utanför Älmhult.

När polis och räddningstjänst kom till platsen fanns inga personer kvar på platsen.

Annons

Bilen kunde dock härledas till en person som sedan tidigare är känd av polisen.

– Det skrivs som smitningsolycka, säger Martin Larsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kristianstad.

Vid 01.45 kom ett larm om en brinnande bil på en parkering på Araby.

Inledningsvis fanns spridningsrisk till andra bilar, men branden lyckades begränsas.

Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand.

En man i 50-årsåldern sitter anhållen för brott mot alkohollagen efter att polis gjort tillslag mot en adress i Ljungby kommun.

I bostaden anträffades en större mängd alkohol som man misstänker var avsedd för att sälja vidare till ungdomar i trakten.

Annons

Sverige

Det har brunnit ett pappersbruk i Karlsborg i Kalix kommun, och räddningstjänsten har börjat få kontroll över branden, enligt NSD. En styrka har kunnat gå in i byggnaden för att lokalisera bränder och släcka dem.

Drygt 25 brandmän bekämpar branden, enligt lokala medier.

Larmet om brand i en hög byggnad vid pappersbruket kom vid 22-tiden, och det rör sig om en brand i ett gammalt blekeri.

– När vi kom fram brann det både i tak och väggar, säger Bengt Lindgren, inre befäl vid räddningstjänsten i Norrbotten, till SR P4.

Stora delar av taket och väggarna har brunnit.

Polisen har spärrat av området vid fabrikens grindar på grund av explosionsrisken. Ingen människa har skadats, och det finns ingen spridningsrisk. I pappersindustriområdet finns kemikalier och en klortank.

Det är inte klarlagt hur branden har uppstått. Tak och väggar i industrilokalen är sannolikt totalförstörda, enligt NSD. (TT)

Världen

Annons

16 människor, som tros vara migranter, har hittats döda i öknen i Libyen nära gränsen till Egypten. Kropparna hittades omkring 30 mil sydväst om kuststaden Tobruk, enligt Ahmed al-Mismari, talesperson för den libyska militären.

Han säger att militären fortfarande söker i området och att det inte finns några uppgifter om de dödas identitet. De tros vara migranter som försökt ta sig till Libyen för att söka arbete, eller för att ta sig vidare till Europa med båt.

Döda migranter har tidigare hittats i området sedan de bland annat övergetts av människosmugglare i öknen. (TT)

Burma har lagt ut landminor vid delar av gränsen till Bangladesh de senaste tre dagarna, enligt två regeringskällor i Dhaka. Syftet tros vara att förhindra att människor från den muslimska folkgruppen rohingya, som flytt undan våldet i landet, ska återvända.

Närmare 125000 ur minoritetsgruppen har den senaste tiden flytt till grannlandet Bangladesh, vilket lett till en stor humanitär kris. Den stora flyktingströmmen kommer efter en ny våldsvåg sedan gerillagrupper attackerade polisposteringar och militärbaser i Burma i augusti. Sedan dess har minst 400 människor dödats i en militäroffensiv.

Bangladesh kommer formellt att lämna in en protest mot att grannlandet placerat ut landminor så nära gränsen, säger källorna som vill vara anonyma. (TT)

Per LidholmSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons