Annons

Här är nattens händelser

Nattens huvudrubriker: Lokalt och i omvärlden.
Publicerad 3 september 2017

Kalmar län

Polisen rapporterar om ytterligare en lugn helgnatt i länet.

Annons

En bilförare i Hultsfred stoppade under natten av polis i en kontroll och misstänkt för grovt rattfylleri, men i övrigt finns ingenting som sticker ut.

– Vi har några som är inne för fylleri, men inte mer än vanligt. Snarare tvärtom, säger Matilda Johansson, inre befäl vid polisen i Kalmar.

Kronoberg

Vid 21-tiden körde en bilist av vägen på riksväg 27 utanför Tingsryd. Mannen som körde bilen lämnade platsen efter olyckan men anträffades en stund senare när han vandrade längs en väg.

Mannen blåste då positivt i ett alkoholtest och misstänks för rattfylleri.

Polis tillkallades under natten till ett uteställe i Växjö där en man urinerade på en soffa. Mannen omhändertogs inledningsvis för fylleri.

I övrigt uppger polisen att natten varit lugn.

Annons

Sverige

En man sköts i benet under en fest i stadsdelen Sätra i Gävle under lördagskvällen.

– De har haft en kräftskiva där, sedan har det kommit dit något gäng och en man på den där kräftskivan har ifrågasatt varför de var där och då har han blivit skjuten i benet, strax ovanför knät, säger Joel Manner, RLC-befäl polisregion Mitt.

En misstänkt gärningsman som är i 20-årsåldern kunde gripas på plats. Polisen har också tagit ett vapen i beslag. Den skottskadade, en man i 45-årsåldern, har förts till sjukhus för vård.

Relationen mellan de båda är okänd.

– Vi jobbar vidare för fullt med ärendet, säger Joel Manner.

Han vill inte gå in närmare på om gärningsmannen är känd av polisen sedan tidigare.

Polisen fick larmet vid midnatt. Flera polispatruller skickades dit.

Annons

Händelsen rubriceras som grov misshandel. (TT)

En tysk minibuss körde in i en stillastående, tom personbil strax före midnatt på E4 i Småland i höjd med Västanå naturreservat.

Samtliga fem i minibussen fick föras till sjukhus.

En person klämdes fast och fick klippas loss av räddningstjänsten med allvarliga skador, enligt räddningstjänsten i Jönköpings kommun. Den skadade fördes till Universitetssjukhuset i Linköping, uppger polisen.

Övriga fyra fördes till Ryhov i Jönköping med lindriga skador.

Vägen var helt avstängd i södergående riktning under räddnings- och bärgningsarbetet.

En anmälan om vållande till kroppsskada kommer att upprättas, enligt polisen. (TT)

Världen

Annons

En stor skogsbrand härjar i Provence i sydöstra Frankrike och har plöjt fram genom hundratals hektar skog i närheten av områden där många bor.

– Branden är mycket kraftig och sprider sig fort, säger Emmanuel Cayron från de lokala myndigheterna.

Branden bröt ut i Hyères, som ligger öster om staden Toulon, sent på lördagskvällen. Ett hus har förstörts i lågorna. En campingplats har utrymts och flera vägar har stängts av.

Torka i kombination med hårda vindar gör släckningsarbetet komplicerat. 150 brandmän arbetar med att bekämpa elden och räddningstjänsten har begärt förstärkning. (TT)

Den tropiska stormen Lidia i Mexiko har tagit minst sju människoliv. De har drunknat efter att ha försökt ta sig över floder eller omkommit vid elolyckor. Två barn finns bland de döda.

Stormen ligger kvar över västra Mexiko. Kraftiga skyfall och hårda vindar har orsakat förstörelse på den mexikanska halvön Baja California.

På halvön, där det finns flera populära badorter, har tusentals människor tvingats lämna sina hem för att ta skydd. (TT)

Annons

Den amerikanska astronauten Peggy Whitson är tillbaka på jorden efter en rymdresa på 288 dagar.

Hon har landat tillsammans med två andra astronauter i Kazakstan. Whitson har befunnit sig på den internationella rymdstationen ISS sedan i november i fjol.

Hon är nu den amerikan som totalt sett spenderat mest tid i rymden. 57-åringen är även den äldsta kvinnliga astronaut som varit i rymden och den kvinna som gjort flest rymdpromenader. (TT)

Per Lidholm
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons