Annons

Hånade Kane – nu stängs Liverpool-spelaren av

Fotboll • Publicerad 11 oktober 2019
Harvey Elliott. Arkivbild.
Harvey Elliott. Arkivbild.Foto: Leila Coker/AP/TT

Liverpools 16-årige talang Harvey Elliott har stängts av från spel i 14 dagar och bötfällts av det engelska fotbollsförbundet FA med 350 pund, drygt 4 200 kronor.

Anledningen till detta är att spelaren i våras hånade och imiterade den engelske landslagskaptenen Harry Kane i en video på Snapchat som spelades in samtidigt som Liverpool mötte anfallarens klubb, Tottenham, i Champions League-finalen.

Annons

"Harvey Elliott har stängts av från spel i den inhemska fotbollen i 14 dagar, fram till den 24 oktober 2019, efter att han erkänt att han brutit mot FA:s regler i en video som publicerats på sociala medier", skriver FA i ett uttalande.

Elliott har tidigare bett om ursäkt för sitt uppträdande i videon. Han blev i maj Premier Leagues yngste spelare hittills när han debuterade för sin dåvarande klubb Fulham i en match mot Wolverhampton, blott 16 år och 30 dagar gammal.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons