Garage övertänt - polisen misstänker mordbrand

Smedby Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Pontus Lundahl/TT
Arkivbild.

Ett garage i Smedby började av okänd anledning brinna under natten. Byggnaden kommer brinna ner men ingen person ska ha kommit till skada. Polisen misstänker mordbrand.

Ägarna till ett hus i Smedby vaknade under natten av att det small och upptäckte då lågor från taket på den fristående garagebyggnaden.

Enligt Trygghets- och larmcentralen i Kalmar var byggnaden i princip övertänd när räddningstjänsten kom till platsen. Istället jobbar man med att skydda närliggande byggnader från lågorna då bostadshuset ska stå ungefär tio meter från garaget.

Byggnaden är på ungefär 80 kvadratmeter och ska bland annat ha innehållit två bilar och en motorcykel. Räddningstjänsten räknar med att vara klara på platsen vid klockan fem på fredagsmorgonen. Garagebyggnaden får brinna ner.

Larmet kom in till SOS strax efter klockan tre på natten mot fredagen. Det är oklart vad som orsakat branden.

– Vi kommer spärra av platsen här så fort räddningstjänsten är klara, säger Anders Olsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kalmar.

En teknisk undersökning kommer genomföras av polisen när resterna från branden har svalnat av.

På sin händelsesida skriver polisen senare under morgonen att ”okänd gärningsman misstänks ha anlagt branden och enligt anmälan fanns det risk för spridning till närliggande bostadshus”.