Annons

Fyra trafikolyckor i länet – tre till sjukhus

En personbil åkte av väg 520 mellan Markaryd och Strömsnäsbruk på natten till fredagen. Och på E4 skedde en lastbilsolycka, där pågick bärgning och sanering på fredagsmorgonen.
Tre personer fördes till sjukhus efter den första olyckan.
På fredagsmorgonen skedde ytterligare en trafikolycka utanför Markaryd.
Strax innan 07 inträffade en fjärde olycka i länet.
Markaryd • Publicerad 16 februari 2018

Vid

SOS Alarm fick uppgift om bilolyckan i höjd med Sånna klockan 01.16. Räddningstjänst och ambulans åkte till platsen.

Annons

Räddningstjänsten uppger att det snöat kraftigt på platsen. Tre personer fördes till sjukhus med ambulans, enligt SOS Alarms händelseinformation. Bilen ska ha åkt in i ett träd, enligt polisen.

Vägen stängdes inledningsvis av vid olyckan och trafikanter rekommenderades att istället välja E4. Trafikverket satte prognosen för arbetet till klockan 03.

Även på E4 en bit söder om Markaryd, i höjd med Skånes-Fagerhult, skedde en olycka under natten. Cirka en halvtimme efter den första. En lastbil med släp uppgavs ha åkt av vägen och börjat läcka drivmedel. Cirka 100 liter ska ha läckts ut.

Ingen person ska ha behövt föras till sjukhus i det här fallet.

Vägen stängdes av i södergående riktning, uppgav Trafikverket som satte prognosen för arbetet med bärgning av lastbil och släp samt sanering till klockan 04. Trafiken leddes om via avfart 74 (Markaryd Södra).

Vid klockan 04 uppger myndigheten att ett körfält är avstängt söderut. Klockan 08 kommer ett körfält att stängas av söderut på nytt. Man har förlängt prognosen till klockan 10 på fredagsmorgonen.

Vid klockan 06 skedde en tredje trafikolycka utanför Markaryd. Enligt SOS Alarm ska två personbilar ha kolliderat på riksväg 15. Polis, ambulans och räddningstjänst är på plats men det är i nuläget oklart vad som har hänt eller om någon har skadats.

Strax innan klockan 07 inträffade en kollision mellan två personbilar på riksväg 23. Enligt SOS Alarm ska olyckan ha inträffat vid Liatorpskrysset, norr om Älmhult. En bil ska ha kört av vägen och ner på en åker. Ambulans, polis och räddningstjänst är på plats och enligt polisen ska alla inblandade kunnat ta sig ut ur bilarna på egen hand. Det finns inga uppgifter om personskador.

Texten uppdateras.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Per JodeniusSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons