Annons

Fyra personer gripna efter inbrott mot mataffär

Väktare upptäckte i natt ett pågående inbrott på Allans livs i Vassmolösa och larmade polisen. Senare stoppades en bil och fyra misstänkta personer greps.
Vassmolösa • Publicerad 20 januari 2020
Foto: Johan Nilsson/TT

Via en övervakningskamera ska väktare ha sett hur en person slog sönder en ruta till Ica-butiken Allans livs på Tingshusvägen vid 00.20-tiden på måndagen. Strax därefter ska personen kommit ut från lokalen med stöldgods, i form av tobaksvaror.

Flera polispatruller skickades till platsen och ungefär en halvtimme senare påträffades bilen vid en återvinningsgård, inte särskilt långt från brottsplatsen.

Annons

– I bilen fanns fyra personer, en av dem kunde direkt identifieras som gärningsman, säger P-O Jansson, jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Kalmar.

De övriga tre misstänks för medhjälp till inbrottet. En av dem är under 18 år och släpptes på måndagsmorgonen.

I bilen hittades stöldgodset som ska ha varit värt några tusen kronor. Tobaksvarorna har återlämnats till butiken.

En rad rån mot livsmedelsbutiker, senast i Blomstermåla på lördagen, har inträffat i länet den senaste tiden. Det är ännu för tidigt att uttala sig om inbrottet kan ha någon koppling till rånen, menar polisen.

– Men det är givetvis någonting vi kommer att titta på, säger Patric Fors, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons