Annons

Fyra patienter rymde från rättspsyk

På två dagar har fyra patienter rymt från rättspsykiatrin i Växjö. Det rapporterar SVT Nyheter Småland.
Växjö • Publicerad 23 september 2017

I onsdags och torsdags avvek fyra patienter som vårdas vid rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö, skriver SVT Nyheter Småland på sin hemsida.

Annons

Två av patienterna som avvek är öppenvårdspatienter som är fria att komma och gå som de vill.

De andra två patienterna är slutenvårdspatienter som hade fått permission respektive frigång. De valde att inte återvända till kliniken på utsatt tid.

Enligt SVT Nyheter Småland är alla fyra patienterna nu efterlysta och polishandräckning har begärts för de två slutenvårdspatienterna.

Enligt David Wirdelöv, som är biträdande verksamhetschef och säkerhetsansvarig vid rättspsykiatrin i Växjö, är dessa två patienter inte farliga för allmänheten.

– Nej, vi har inte riktat någon information alls gentemot allmänheten, att de ska behöva känna någon oro. Det är personer som mer eller mindre lågriskklassade, säger han till SVT Nyheter Småland. (SMP)

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons