Funkaboskolan till semifinal i Vi i femman

Kalmar Artikeln publicerades
Hilma Törnblad och Nils Lundgren, Funkaboskolan 5A, gick segrande ur kampen med Vimarskolan 5C.
Foto: P4 Kalmar/Sveriges Radio
Hilma Törnblad och Nils Lundgren, Funkaboskolan 5A, gick segrande ur kampen med Vimarskolan 5C.

Funkaboskolan 5A är vidare i kunskapstävlingen Vi i femman efter att ha besegrat Vimarskolan 5C med 42-34.

I semifinalen väntar ett derby.

På torsdagskvällen drabbade Vimarskolan 5C, från Vimmerby och Funkaboskolan 5A, från Kalmar, samman i den andra kvartsfinalen av Vi i femman i Kalmar län.

Hilma Törnblad och Nils Lundgren representerade Funkaboskolan medan Agnes Erlandsson och Dennis Karlsson representerade Vimarskolan.

Matchen blev en oerhört jämn tillställning – men efter ett litet ryck på slutet kunde Kalmarlaget vinna med 42-34.

– Efter snabbfrågorna var jag ganska säker. Nu ska vi öva mer, titta på Lilla aktuellt och lyssna på gamla Vi i femman-program, säger Nils Lundgren i ett pressmeddelande från P4 Kalmar.

I och med resultatet väntar ett derby i semifinalen. Den 29 januari ställs nämligen Funkaboskolan mot Rinkabyholmsskolan 5B.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.