Annons

Sur förlust för Växjö mot Frölunda

Frölunda vann en jämn och tät match mot bottenkämpande Växjö med 6–5 efter förlängning.
Ishockey • Publicerad 17 oktober 2019
Emil Pettersson gjorde två mål för Växjö mot Frölunda. Men göteborgarna vann matchen i Scandinavium med 6–5 efter förlängning.
Emil Pettersson gjorde två mål för Växjö mot Frölunda. Men göteborgarna vann matchen i Scandinavium med 6–5 efter förlängning.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Det började snällt, trevande och med många felpass från Frölunda när Växjö gästande Scandinavium. Men efter Växjös 1–0 strax före första pausen började målen trilla in, utan att något av lagen lyckades rycka till en tvåmålsledning.

Efter hand fick vi också se en mängd utvisningar för båda lagen.

Annons

– Det här tror jag är en bra exempelmatch som vi tränare skulle behöva lite feedback på. Var ligger nivån? Vad är rätt, vad är fel, säger Roger Rönnberg, tränare i Frölunda.

Hans kollega i Växjö, Sam Hallam, sade sig ha blivit förvånad över uteblivna utvisningar flera gånger under matchen – ibland för egna laget, ibland för Frölunda.

Ovanlig förlängning

När matchen gick till förlängning blev utvisningar också avgörande. Joel Lundqvist avgjorde för Frölunda i spel fem mot tre. Det ser man inte ofta i en SHL-förlängning.

Emil Pettersson, som gjort både 1–0 och 5–5 för Växjö, rev ner hemmalagets Patrik Carlsson nära Växjös mål.

– Jag tar en jävligt dålig utvisning, säger Pettersson olyckligt efteråt.

En stund senare fick Växjöbacken Ilari Melart matchstraff efter en ful, hög crosschecking vid sargen. Frölunda fick spela med två man mer, och kunde utnyttja det.

Frölundas tränare var inte alls nöjd med lagets start. Men det blev bättre.

– Laget visar karaktär från andra perioden och framåt, säger Roger Rönnberg.

Bara två segrar

Segern var Frölundas åttonde på nio matcher i SHL. Samtidigt fortsätter Växjö förlora. Klubben som vann SM-guld 2018 har fortfarande bara slagit nykomlingarna Oskarshamn och Leksand i höstens ligaspel.

– Vi har haft många jämna matcher, som vi förlorat, konstaterar Emil Pettersson.

Annons

– Man kan inte säga att det bara är tillfälligheter heller. Det är något i spelet som vi måste skruva på, fortsätter 25-åringen utan att kunna sätta fingret på vad felet är.

På lördag spelar Växjö en mycket viktig hemmamatch mot bottenkollegan Brynäs.

– - Hockey är mycket mentalt. Vi försöker jobba med det, att lyfta upp varann och jobba med gruppen. Så att folk ska våga vara sig själva, fast det är jävligt tufft så klart, och våga ha självförtroende, säger Emil Pettersson.

Micke Larsson/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons