Annons

Främlingsfientlig protest stoppad i Danmark

Danmark • Publicerad 19 april 2019
En dansk polis under kravallerna på Nørrebro i centrala Köpenhamn i söndags.
En dansk polis under kravallerna på Nørrebro i centrala Köpenhamn i söndags.Foto: Philip Davali/Ritzau/TT

Den kontroversiella islamkritikern Rasmus Paludans parti Stram kurs får inte demonstrera i området Vestegn väster om Köpenhamn under fredagen. Partiet hade planerat flera demonstrationer där under fredagsförmiddagen.

– Vi bedömer dessvärre att en ny Stram kurs-demonstration i den rådande situationen och med den aktuella hotnivån kan störa den allmänna ordningen och Rasmus Paludans säkerhet är i fara, säger polisinspektör Mogens Lauridsen vid Vestegns polisdistrikt.

Annons

Tidigare har Köpenhamnspolisen infört demonstrationsförbud för Stram kurs till efter påsk. Orsaken är stora oroligheter som utbröt förra helgen när Paludan demonstrerade på Nørrebro i centrala Köpenhamn. Även senare under veckan blev det sammandrabbningar under demonstrationer på andra platser i den danska huvudstaden.

Hittills i år har Rasmus Paludan hållit 18 demonstrationer. Under förra året höll han 53 demonstrationer i olika delar av landet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons