Han hittade försvunna flickan: ”Fick en bamsekram”

Hultsfred Artikeln publicerades
Flickan hittades i området Hagadal.
Flickan hittades i området Hagadal.

En åttaårig flicka försvann på söndagsmorgonen vid en utflykt i Hultsfred. Några timmar senare hittades hon välbehållen av orienteraren Andreas Ainemo.

– Jag fick en bamsekram av henne, det var en väldigt härlig känsla, säger han.

Flickan var ute med en grupp i friluftsområdet Hagadal i Hultsfred. Men vid 9-tiden på morgonen var hon plötsligt försvunnen. Polisen gick ut med ett signalement och vädjade till allmänheten om hjälp.

– Min fru hade passerat förbi området och hört att polisen letade. När jag fick reda på det tog jag på mig orienteringsskorna direkt och sprang dit, säger Andreas Ainemo som är med i orienteringsklubben Hultsfreds OK som brukar hålla till i området.

Han fick instruktioner av polis på plats och satte sedan fart ut i terrängen.

– Man hade hittat flickans jacka på andra sidan väg 34, så jag sprang dit och försökte slå en stor lov kring den platsen.

Efter bara tio minuter fick han syn på flickan som kom gående på spåret.

– Det var en jättelättnad, otroligt skönt. Jag märkte direkt att hon också blev lättad, det var verkligen gött att se.

Åttaåringen, som då varit försvunnen i cirka två timmar, var välbehållen. Men trött i benen.

– Hon hade nog gått ganska långt och orkade inte så mycket längre, säger Andreas Ainemo som bar flickan tillbaka till den väntande familjen.

– Det här var givetvis en jobbig grej för henne, men otroligt roligt att det slutade så väl och att jag fick vara med att hjälpa till, säger Andreas Ainemo.

Polisen misstänker inget brott i samband med försvinnandet.