Annons

Flerfamiljshus totalskadat efter brand

Den brand som bröt ut i ett flerfamiljshus i Eksjö vid 17.30 på fredagskvällen var vid femtiden på lördagsmorgonen släckt.
Brand (TT) • Publicerad 20 juli 2019
Räddningstjänsten fick larm 17:39 om att det rök från en vind i huset.
Räddningstjänsten fick larm 17:39 om att det rök från en vind i huset.Foto: Fritzon

Räddningstjänsten uppger att byggnaden är totalskadad, antingen på grund av att det har brunnit eller på grund av vattenskador.

– Vi är 20 personer som har hållit på hela natten. Vi slog ner de öppna lågorna vid elvatiden i går kväll, sedan har vi haft glödbränder i natt som vi har jagat, säger Jörgen Franzén, nattens räddningsledare vid räddningstjänsten i Eksjö.

Annons

Huset kommer att vara under bevakning hela dagen för att förhindra att det blossar upp igen.

I den branddrabbade byggnaden finns ett tiotal lägenheter. Boende evakuerades till en frikyrka i närheten. Även boende i två intilliggande fastigheter evakuerades, men de fick återvända under natten.

Ett viktigt meddelande till allmänheten, ett så kallat VMA, gick ut till alla som befann sig i området och uppmanade alla att gå inomhus, och att stänga alla dörrar, fönster och ventilation. Vid sextiden på lördagsmorgonen var VMA:t fortfarande kvar.

Ingen person har rapporterats skadad.

Räddningstjänsten fick larm klockan 17.39 om att det kom rök från en vind i huset.
Räddningstjänsten fick larm klockan 17.39 om att det kom rök från en vind i huset.Foto: Fritzon
TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons