Flerfamiljshus totalskadat efter brand

Brand (TT) Artikeln publicerades
Räddningstjänsten fick larm 17:39 om att det rök från en vind i huset.
Foto: Fritzon
Räddningstjänsten fick larm 17:39 om att det rök från en vind i huset.

Den brand som bröt ut i ett flerfamiljshus i Eksjö vid 17.30 på fredagskvällen var vid femtiden på lördagsmorgonen släckt.

Räddningstjänsten uppger att byggnaden är totalskadad, antingen på grund av att det har brunnit eller på grund av vattenskador.

– Vi är 20 personer som har hållit på hela natten. Vi slog ner de öppna lågorna vid elvatiden i går kväll, sedan har vi haft glödbränder i natt som vi har jagat, säger Jörgen Franzén, nattens räddningsledare vid räddningstjänsten i Eksjö.

Huset kommer att vara under bevakning hela dagen för att förhindra att det blossar upp igen.

I den branddrabbade byggnaden finns ett tiotal lägenheter. Boende evakuerades till en frikyrka i närheten. Även boende i två intilliggande fastigheter evakuerades, men de fick återvända under natten.

Ett viktigt meddelande till allmänheten, ett så kallat VMA, gick ut till alla som befann sig i området och uppmanade alla att gå inomhus, och att stänga alla dörrar, fönster och ventilation. Vid sextiden på lördagsmorgonen var VMA:t fortfarande kvar.

Ingen person har rapporterats skadad.

Räddningstjänsten fick larm klockan 17.39 om att det kom rök från en vind i huset.
Foto: Fritzon
Räddningstjänsten fick larm klockan 17.39 om att det kom rök från en vind i huset.
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.