Annons

Fast på toaletten i tre timmar

Vård • Publicerad 30 juli 2019
Larmhalsbandet hade blivit kvarlämnat vid sängen under toalettbesöket och det dröjde tre timmar innan personalen upptäckte vad som hänt. Arkivbild.
Larmhalsbandet hade blivit kvarlämnat vid sängen under toalettbesöket och det dröjde tre timmar innan personalen upptäckte vad som hänt. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Under tre timmar blev en boende kvar på toaletten utan att kunna slå larm. Händelsen på ett särskilt boende i Uppvidinge kommun i Småland har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg, rapporterar .

Larmhalsbandet hade blivit kvarlämnat vid sängen under toalettbesöket och det dröjde tre timmar innan personalen upptäckte vad som hade hänt. Följden för personen som glömts kvar på toaletten blev ryggont och rodnader på huden. Boendet skriver i anmälan att rutinerna har skärpts för att något liknande inte ska kunna inträffa igen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons