Annons

Fängelse för utpressning via nätet

Brott • Publicerad 15 april 2019
Helsingborgs tingsrätt dömer en 23-åring till två och ett halvt års fängelse för utpressning, bedrägerier och rån. Arkivbild.
Helsingborgs tingsrätt dömer en 23-åring till två och ett halvt års fängelse för utpressning, bedrägerier och rån. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Sju män gick i samma fälla: De lockades att köpa en bild på en lättklädd tonårstjej. När det var gjort hotades de med att bli uthängda som köpare av barnpornografi – samtliga betalade då tusenlappar till utpressarna. Nu dömer Helsingborgs tingsrätt en 23-årig man till två och ett halvt års fängelse och en 18-åring till skyddstillsyn, rapporterar .

Domen omfattar också bedrägerier via Blocket. Tretton personer lurades att betala för utannonserade saker som grafikkort och åkgräsklippare utan att få något.

Annons

På detta tjänade 23-åringen 56 000 kronor, medan utpressningen gav mer än 34 000 kronor i förtjänst.

Mannen döms även för ett rån mot två unga män i Ödåkra utanför Helsingborg, som han genomförde tillsammans med en 20-åring.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons