Annons

Familjär show som inte spar på krutet

Titeln på evenemanget hintar om en show som har allt.
Nyheter • Publicerad 10 december 2013
Malena Furehill lästedikt och sjöng om julen.
Malena Furehill lästedikt och sjöng om julen.Foto: Anders Johansson
Ida Adée och gitarristen Bitte Appelqvist fick med sig publiken.
Ida Adée och gitarristen Bitte Appelqvist fick med sig publiken.Foto: Anders Johansson
Odd Hagel från Långasjö bjöd på nytt material.
Odd Hagel från Långasjö bjöd på nytt material.Foto: Anders Johansson
Den Kalmarbaserade kören Vox Communis uppträdde. Överskottet från showen går oavkortat till föreningen för funktionshindrade barn i Kalmar.
Den Kalmarbaserade kören Vox Communis uppträdde. Överskottet från showen går oavkortat till föreningen för funktionshindrade barn i Kalmar.Foto: Anders Johansson

Och gänget bakom kör-, pop-, gospel- och showkvällen har sannerligen inte sparat på krutet när de satt ihop en föreställning till förmån för funktionshindrade barn.

Sången Sankta Lucia hörs någonstans bakom publiken och fram tågar Kalmars Lucia, Lovisa Caspersson, och hennes tärnor som inleder kvällen med stämsång. Det är ett imponerande gäng sångerskor som flera gånger rör vid hjärtat med sina röster. Mer julstämning och till och med urballad sådan blir det då den 95 man starka Kalmarbaserade kören Vox Communis tar över scenen. Under ledning av Birgitta Axelsson Edström bjuds publiken på låtar som Burl Ives A holly jolly christmas och Britt Lindeborgs Hej, mitt vinterland. Plötsligt bryter sig en körmedlem, Pierre Edström, ut ur kören och kommer tillbaka som Rudolf med röd blinkande mule och dansar runt i publiken.

Annons

Kvällens största behållning är öländska sångerskan Ida Adée Olsson som är hemkommen från en turné i USA. Hennes tungt souliga One step closer är fin i sammanhanget. "The strongest survives, but Im not one of them", sjunger hon känsligt svagt för att sedan ta över rummet med sin röst. Ida Olsson har med sig attityden från sitt andra band, hiphop duon Ellda och engagemanget i hennes souliga pop är särskilt tydligt i Burning candle.

Den familjärt spretiga kvällen gästades också av sångerskan Malena Furehill som sjöng den egenskrivna Kom Lucia. En sång om längtan efter ljus, värme och jul i sin allra smetigaste form följt av Långasjörockaren Odd Hagel som uppträdde med låtar från nya skivan Den Kritikerrosade döden. Mest applåder för kvällen fick gänget från The Pling Plong Show som visade en bit ur sin föreställning som är byggd på den brobergska repertoaren.

Kör-, pop-, gospel- och showkväll

Scen: Kalmarsalen.

Med bland andra: Ida Adee Olsson, Odd Hagel, Malena Furehill, Vox Communis och delar ur The pling plong show med Ingemar Bernthsson, Jenny Fagerstrand och Josef Appelqvist.

Publik: 399 personer.

Bäst: Ida Adées Burning Candle.

Sämst: Kom Lucia av Malena Furehill var smetig.

Anna Törnkvist
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons