Nöje & Kultur

Familjär show som inte spar på krutet

Nöje & Kultur Artikeln publicerades

Titeln på evenemanget hintar om en show som har allt.

Och gänget bakom kör-, pop-, gospel- och showkvällen har sannerligen inte sparat på krutet när de satt ihop en föreställning till förmån för funktionshindrade barn.
Sången Sankta Lucia hörs någonstans bakom publiken och fram tågar Kalmars Lucia, Lovisa Caspersson, och hennes tärnor som inleder kvällen med stämsång. Det är ett imponerande gäng sångerskor som flera gånger rör vid hjärtat med sina röster. Mer julstämning och till och med urballad sådan blir det då den 95 man starka Kalmarbaserade kören Vox Communis tar över scenen. Under ledning av Birgitta Axelsson Edström bjuds publiken på låtar som Burl Ives A holly jolly christmas och Britt Lindeborgs Hej, mitt vinterland. Plötsligt bryter sig en körmedlem, Pierre Edström, ut ur kören och kommer tillbaka som Rudolf med röd blinkande mule och dansar runt i publiken.
Kvällens största behållning är öländska sångerskan Ida Adée Olsson som är hemkommen från en turné i USA. Hennes tungt souliga One step closer är fin i sammanhanget. "The strongest survives, but Im not one of them", sjunger hon känsligt svagt för att sedan ta över rummet med sin röst. Ida Olsson har med sig attityden från sitt andra band, hiphop duon Ellda och engagemanget i hennes souliga pop är särskilt tydligt i Burning candle.
Den familjärt spretiga kvällen gästades också av sångerskan Malena Furehill som sjöng den egenskrivna Kom Lucia. En sång om längtan efter ljus, värme och jul i sin allra smetigaste form följt av Långasjörockaren Odd Hagel som uppträdde med låtar från nya skivan Den Kritikerrosade döden. Mest applåder för kvällen fick gänget från The Pling Plong Show som visade en bit ur sin föreställning som är byggd på den brobergska repertoaren.