Annons

Etiopiskt flygbolag kan skrota Boeingorder

Etiopien • Publicerad 5 april 2019
På bilden syns en Boeing 737 Max|8 på den internationella flygplatsen i Etiopiens huvudstad Addis Abeba. Arkivbild.
På bilden syns en Boeing 737 Max|8 på den internationella flygplatsen i Etiopiens huvudstad Addis Abeba. Arkivbild.Foto: Mulugeta Ayene/AP/TT

Etiopiens statliga flygbolag Ethiopian Airlines överväger att ställa in en order på 25 flygplan av den olycksdrabbade modellen Boeing 737 Max, säger flygbolagets talesperson Tewolde Gebremariam i en intervju med nyhetsbyrån Bloomberg.

Att frågan har väckts beror på att en Boeing 737 Max från bolaget störtade strax efter start i mars. Samtliga 157 ombord omkom i kraschen.

Annons

Om flygbolaget beslutar sig för att inte gå vidare med köpet kan det i stället komma att köpa modellen 737 NG. Tewolde Gebremariam säger att Ethiopian Airlines sparar pengar på utbildning, underhåll och reservdelar genom att fortsätta att flyga med 737-serien.

Ethiopian Airlines har köpt flygplan från Boeing sedan 1962, enligt flygbolagets sajt.

Flygplansmodellen Boeing 737 Max var även inblandad i en liknande olycka i Indonesien i oktober i fjol, där 189 människor omkom när Lion Air flight 610 störtade efter starten från flygplatsen i Jakarta.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons