Polis död i Malmöolycka

Olycka Artikeln publicerades
En polisbil har voltat under en biljakt i Malmö på tisdagskvällen. En polis avled av sina skador.
Foto: Johan Nilsson/TT
En polisbil har voltat under en biljakt i Malmö på tisdagskvällen. En polis avled av sina skador.

En av poliserna som färdades i den polisbil som voltade i Malmö under tisdagskvällen har avlidit av sina skador, uppger polisen på sin hemsida.

Ytterligare en polis skadades lindrigt i olyckan, som inträffade när patrullen var på en utryckning.

"Jag har med stor sorg mottagit beskedet om att vår kollega avlidit i tjänsten. Jag vet att detta var en mycket uppskattad medarbetare och vän. Mina tankar går till hans familj, vänner och närmaste kollegor", säger regionpolischef Carina Persson.

Kollegor till polisen har samlats på Rosengårds polisstation under kvällen.

"I en situation som denna är det viktigt att finnas till för varandra, ta hand om varandra och trösta varandra så gott det går", säger Malmös polisområdeschef Stefan Sintéus till polisens sajt.

Olyckan kommer att utredas av enheten för särskilda utredningar.

Polisen kommer att hålla en pressträff om händelsen under onsdagsförmiddagen.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.