Annons

Två anhållna för nattklubbssprängning i Malmö

Två män, 20 och 23 år gamla, är anhållna för sprängningen vid en nattklubb på Adelgatan i Malmö tidigare i veckan.
Polisen kan ännu inte uttala sig om eventuella samband med nattens detonation i entrén till ett bostadshus i Rosengård.
Brott • Publicerad 12 juni 2019
Bombtekniker undersöker skadorna efter en explosion utanför en nattklubb på Adelgatan i centrala Malmö tidigt på tisdagsmorgonen.
Bombtekniker undersöker skadorna efter en explosion utanför en nattklubb på Adelgatan i centrala Malmö tidigt på tisdagsmorgonen.Foto: Johan Nilsson/TT

– Det är lite för tidigt att säga. Vi tittar på alla detonationer som sker i Malmö, och även utanför Malmö i vissa fall, säger Nils Norling, presstalesperson för polisen i Malmö.

En hög smäll väckte många Malmöbor efter detonationen i Rosengård vid ettiden på natten. Både entrén utanför och trappuppgången skadades, liksom fönsterrutor i fastigheten. Men ingen människa kom till skada.

Annons

Än så länge har ingen misstäkt frihetsberövats efter sprängdådet.

De som har anhållits efter nattklubbssprängningen tidigare i veckan är misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse.

– Det här är personer som finns i kretsar här i Malmö där vi har ett extra fokus, säger Nils Norling.

Än så länge har polisen inte behövt sätta in extraresurser i Malmö, mycket tack vare att det varit en lugnare period i Malmö tidigare under våren, berättar Nils Norling.

– Vi har händer som kan ta tag i de här nya ärendena också.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons