Annons

En god latinsk cocktail

Förra året gjorde Peter Glyt succé med sin krogshow ”Grammofon och Spegelboll” och förväntningarna var höga när det på lördagskvällen var premiär för nya showen Olé på Guldfågeln Arena.
Nyheter • Publicerad 20 november 2012

Förra året gjorde Peter Glyt succé med sin krogshow ”Grammofon och Spegelboll” och förväntningarna var höga när det på lördagskvällen var premiär för nya showen Olé på Guldfågeln Arena. Showen ska enligt Glyt mixa det svenska och det latinska i såväl musik som humor, och till Barometern-OT före premiären sade Glyt att han trodde att han skulle kunna toppa fjolårets succé.

Det ska sägas direkt att det var en utmaning att få i gång den novemberruggiga publiken. Trots en fyndig och påkostad inledning tar det sig inte riktigt, och kanske är det premiär­nerver som gör att mellansnacket inledningsvis känns lite styltigt.

Annons

Ganska snabbt hittar dock föreställningen sin form och både publiken och artisterna blir varma i kläderna. Och det är då som det blir riktigt bra. Den utlovade mixen manifesteras till exempel på ett skickligt sätt i klassikern ”Viva Espana” där Abbainfluenser vävts in på ett fyndigt sätt. Föreställningen igenom visas gatubilder och inslag från Peter Glyts nya hemstad Madrid, vilket fungerar väldigt bra. Riktigt roligt blir det när Nina Andersson sjunger låten ”Madrid är lite för roligt ibland” och publiken får på storbildsskärm se bilder från en blöt festkväll i den spanska huvudstaden.

Även om Peter Glyt och Nina Andersson är de självklara huvudpersonerna gör också Joel Berntsson ett strålande jobb som i sina roller som alltiallon Manuel, spansk strippa och latinlover. Även Sofia Hillbom och Elin Torstensson är riktigt duktiga, särskilt när de tillsammans med Nina Andersson dansar flamenco skickligt ackompanjerade av Johan Glössners gitarrspel.

Låtvalet i showen är också helt rätt, självklara allsångsnummer som ”Fritiof och Carmencita” blandas med Just D:s ”Tre gringos” och även Christer Sandelin får vara med på ett hörn. Sammantaget är showen som en bubblande c-vitamincocktail i höstmörkret och jag tror de flesta i publiken gick därifrån med ett leende på läpparna. Så visst har Glyt toppat sig själv.

Nöjet spanar in

Olé

Publik: 190 personer

Bäst: Artisternas spelglädje och skicklighet.

Sämst: Borde varit fullsatt.

För övrigt: Det spanska temat var genomgående. Personalen var klädda som spanska kypare och sangrian gick att köpa kannvis.

Anna Lindström
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons