Bertilsson: "Det var skönt att den satt"

På förhand en kamp om åttondeplatsen.
Men det blev ett straffdrama där Örebros Johan Bertilsson klev fram som poängräddare när han satte slutresultatet 2-2 på tilläggstid.
Fotboll • Publicerad 21 oktober 2019
Elfsborgs Fredrik Holst och Örebros Johan Bertilsson i kamp om bollen.
Elfsborgs Fredrik Holst och Örebros Johan Bertilsson i kamp om bollen.Foto: Conny Sill n/TT

Örebro hade åkt på två raka bortaförluster mot guldjagande Hammarby och AIK. Elfsborg har däremot visat fin höstform och bara förlorat en av de nio senaste matcherna. Efter krysset på närkeslättens konstgräs är Boråslaget kvar på åttondeplatsen – den som ger hemmaplansfördel i en extra match i svenska cupens gruppspel nästa säsong - och fortfarande skiljer det fyra poäng ner till tabellnian Örebro när två omgångar återstår.

Elfsborg tog initiativet - och Jonathan Levi stod för farligheterna. Efter en knapp kvart placerade Elfsborgsmittfältaren kyligt in första målet efter en rejäl felpassning från Örebros Yaser Kasim. Levi som är inlånad från Rosenborg hela året kunde sedan fira sin femte fullträff för säsongen.

– Men jag borde ha gjort några fler mål, känns lite störigt, jag hade väl typ 17 avslut, sade Jonathan Levi i C Mores pausintervju.

"Noll ljumskar"

Levi öppnade säsongen starkt – men efter några matcher kom ljumskproblemen och på Behrn arena haltade han betänkligt i första halvleken.

– Jag spelar med noll ljumskar, får se om jag kan fortsätta, tillade Jonathan Levi som också tvingades byta inför den andra halvleken.

Efter 42 minuter drog straffdramat igång och Örebrotalangen Jake Larsson kvitterade från elva meter efter att bollen tagit på en Elfsborgsspelares hand.

Andra halvleken blev sedan riktigt chansrik och domaren Magnus Lindgren pekade på straffpunkten två gånger om – båda för hands på Örebrospelare.

Efter 50 minuter klev Jesper Karlsson fram för att trycka in Elfsborgs första straff – det slutade med att storspelande målvakten Oscar Jansson dök ner intill stolpen och gjorde en jätteräddning.

"Bjudning"

Men i den 85 minuten lyckades inte Jansson ta inhopparen Stefan Ishizakis säkra straff.

Johan Bertilsson fick däremot sista ordet när han på stopptid skickade in slutresultatet efter ett tveksamt ingripande av Elfsborgsmålvakten Tim Rönning.

– Det blir en liten bjudning från deras målvakt där. Albin skickar in ett högt inlägg, sen tappar han den och så dyker den upp framför mig och jag kan trycka in den, säger Bertilsson.

TT: Vad säger du om tre straffar - alla på grund av hands?

– Speciellt, det är inte så ofta som det händer. Men bollarna tar väl på hand eller arm och med den nya regeln ska det väl vara straffar där. Så domaren gör säkert rätt enligt regelboken.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.