Annons

Ebba Busch Thor toppar i förtroende

Politik • Publicerad 17 maj 2019
Ebba Busch Thor kör om Socialdemokraternas Stefan Löfven i senaste förtroendemätningen. Arkivbild.
Ebba Busch Thor kör om Socialdemokraternas Stefan Löfven i senaste förtroendemätningen. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Kristdemokraternas ledare Ebba Busch Thor kör om Socialdemokraternas Stefan Löfven och är nu den partiledare som hyser störst förtroende bland väljarna, enligt en undersökning från Novus, skriver SVT.

Löfven halkar ned på andraplatsen, medan Ulf Kristersson går från en delad tredjeplats i januari, till en femteplats nu i maj.

Annons

– Det här är riktigt bekymmersamt för Ulf Kristersson. Han har problem med väljarstödet efter att ha misslyckats att ta regeringsmakten. Ovanpå det utmanar nu Ebba Busch Thor som den starkaste oppositionsledaren, säger Torbjörn Sjöström, vd på Novus, till SVT.

Också Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt och Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson har större förtroende än Kristersson.

Lägst förtroende har Miljöpartiets nyvalda språkrör Per Bolund och hans partikollega Isabella Lövin.

Undersökningen gjordes med en slumpmässigt rekryterad webbpanel, där 1 037 personer i åldrarna 18-79 år intervjuades. mellan den 9 och 15 maj.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons