Dykare säkrar badsjöar - letar efter farliga föremål

Nybro Artikeln publicerades
Matilda Eriksson har undersökt bottnarna vid kommunens badsjöar, men inte funnit några farliga föremål.
Foto: Nybro kommun
Matilda Eriksson har undersökt bottnarna vid kommunens badsjöar, men inte funnit några farliga föremål.

Kommunens badplatser är säkra att bada vid. Dykare har undersökt badbottnarna, men inte upptäckt några farliga föremål.

Innan midsommar kontrolleras av tradition säkerheten vid Nybro kommuns badsjöar. En dykare kontroller att bottnarna är fria från farliga föremål, exempelvis glasflaskor eller cyklar - en kontroll som utförs varje år inför badsäsongen.

För tredje året var det Matilda Eriksson, simlärare vid Nybro Simhall, som utförde dykningarna.

– Jag har dykarcertifikat så det här uppdraget passar mig bra, säger hon.

Badplatsdykningarna i Nybro kommun sker varje år inför badsäsongen.
Badplatsdykningarna i Nybro kommun sker varje år inför badsäsongen.

I år har hon dykt i Stensjön, Stora Hindsjön, Lilla Hindsjön, Boasjön, Orranäsasjön, Långegöl, Flerohopp, Björnasjö, Rismålagöl, Skärsjön och vid Linnéasjöns två badplatser. Säkerheten vid bryggorna och livbojar ses också över.

– Det har varit bra bottnar överallt, jag har inte upptäckt några farliga föremål någonstans. Vi gör det här för att badgäster ska kunna bada säkert. Över sommaren kommer annan personal att besöka badplatserna för att kolla att allt ser bra ut, säger hon.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.