Annons

Dramaten flyttar in i lägenhet

Teater • Publicerad 16 maj 2019
Rebecka Hemse. Arkivbild.
Rebecka Hemse. Arkivbild.Foto: Leif R Jansson/ TT

Fem Dramaten-skådespelare bildar familj och flyttar in i en evakueringslägenhet vid Hötorget i Stockholm i höst. Idén kommer från Rebecka Hemse som även regisserar föreställningen "Evakuering: De förskräckliga föräldrarna", skriver Dramaten i ett pressmeddelande.

Pjäsen beskrivs som en svart komedi om just en familj i en lägenhet och bygger på Jean Cocteaus "De förskräckliga föräldrarna" från 1938. Anledningen till att pjäsen spelas i en lägenhet med publikkapacitet på 30 personer är att Dramaten stängs för renovering.

Medverkande skådespelare förutom Hemse är Anna Björk, Danilo Bejarano, Kristina Törnqvist, Marcus Vögeli och Rakel Benér Gajdusek. Pjäsen spelas från den 20 september och exakt spelplats meddelas vid biljettköp.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons