Annons

Domare Karlsson om straffmissen: "Det blev fel"

Djurgården stormar fram mot SM-guldet.
Men den stora "snackisen" efter segern på Ullevi var straffen för IFK Göteborg domaren Kristoffer Karlsson missade.
Fotboll • Publicerad 21 oktober 2019
Kristoffer Karlsson erkänner att han borde ha blåst straff för IFK Göteborg vid ställningen 0–0 mot Djurgården.
Kristoffer Karlsson erkänner att han borde ha blåst straff för IFK Göteborg vid ställningen 0–0 mot Djurgården.Foto: Adam Ihse/TT

Vid ställningen 0–0 i början av andra halvlek tog sig Göteborgs Giorgi Charaisjvili förbi Djurgårdens försvarare Jacob Une Larsson. Larsson tryckte tydligt undan Charaisjvilis ena fot – men Kristoffer Karlsson valde att inte blåsa för straffspark.

Ett domslut som fick stora konsekvenser i matchen och som troligen får stora konsekvenser i kampen om Lennart Johanssons pokal.

Annons

Efter matchen ställde Karlsson upp för en intervju med TV4 Fotbollskanalen. Då erkände han, sedan han sett situationen i repris, utan omsvep sitt misstag.

"Katastrof så klart"

– Min personliga känsla efteråt är besvikelse över vad jag tar på mig som en utebliven straff. Det blev fel, säger han.

Karlsson menade att han inte såg hela händelseförloppet i duellen mellan Charaisjvili och Une Larsson.

– Den första träffen missar jag och det är halkningen jag bedömer. Det är helt klart ett felbeslut från min sida. Jag bedömer tyvärr att han halkar och tappar fotfästet. Det är katastrof så klart, ingen bra känsla alls. Samtidigt så vet jag efter alla år i allsvenskan att misstag sker, men det är ingen ursäkt, säger Kristoffer Karlsson.

Dessvärre var han inte den ende i domartrion som tog ödesdigra beslut. Den assisterande domaren missade en offside som sedan ledde fram till en hörna för Djurgården. På den gjorde Mohamed Buya Turay 1–0 och Djurgårdens segermål.

– Det är svåra, tajta beslut för mina kollegor. Det är ett felaktigt beslut, säger Karlsson.

Vill att VAR införs

Han tillhör de domare som önskar att videogranskningssystemet VAR införs i allsvenskan.

– Jag är den förste som ställer mig bakom att införa VAR. Det hade varit en skön livlina för oss domare och sportsligt rättvist för alla att det blir rätt. Det är en fråga för svensk fotboll att driva den frågan, inte vi domare, säger Karlsson.

Djurgården toppar allsvenskan på 62 poäng, tre före trion Hammarby, Malmö FF och AIK, med två omgångar kvar att spela.

Henrik Skiöld/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons