Insändare

Det handlar om ett skärmtak – inte vandalisering

Replik Artikeln publicerades
Park Hermina har uppfört ett stort skärmtak, utan bygglov.
Park Hermina har uppfört ett stort skärmtak, utan bygglov.

Svar till rättschef Staffan Dahlberg, som reagerade på min insändare om Park Hermina.

Jag vill precis som Staffan Dahlberg värna om vår fina historiska och kulturella miljö i Kalmar och är mycket nöjd med att bo i en så trivsam, vacker stad. Jag vill självklart också att regelverk ska följas vad gäller byggnader, miljöer och natur.

För en god utveckling i ett samhälle är det även viktigt att myndigheter och politiker är lyhörda och kan vara smidiga i olika ärenden – inte fastna i maktagerande eller i ett regelverk som skjuter över målet.

I fallet Park Hermina är det tydligt: 32 arkitekter gör gemensam sak mot ett skärmtak som inte uppförts lagenligt.

Staffan Dahlberg är också sansat och lagom byråkratiskt upprörd. Och har inte fel i sin lugna sakframställan.

Han har rätt i sak.

Brott har begåtts enligt lagen.

Dock! Det handlar om ett skärmtak – inte vandalisering, ett terrorangrepp i Kalmar eller våldsamheter!

Polisutredning om brott? Har inte polisen andra viktigare ting än att tvingas lägga tid på detta påfund av klåfingriga tjänstemän som kan peka på de rätta paragraferna och att utöva sitt kontrollbehov och därmed makt.

En bra chef ska ha perspektiv, kunna leda och fördela arbetet. Liksom förmåga att när det behövs hitta smidiga lösningar. Såna chefer finns förhoppningsvis vid länsstyrelsen i Kalmar Län.

 

”Irriterad kalmarbo”

 

Läs de tidigare insändarna om Park Hermina:

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.