Annons

De kan få årets Crimetime Awards

Litteratur • Publicerad 22 augusti 2019
Mari Jungstedt är nominerad till Crimetime Bookbeat Award. Arkivbild.
Mari Jungstedt är nominerad till Crimetime Bookbeat Award. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Deckarfestivalen Crimetime presenterar de nominerade till årets Crimetime Awards. Crimetime Bookbeat Award delas ut utan jury. De nominerade är i stället de fem författare vars tre senaste böcker lyssnats på mest under det gångna året: Emelie Schepp, Lars Kepler, Mari Jungstedt, duon Michael Hjort & Hans Rosenfeldt samt Sofie Sarenbrant.

Den som har flest avslutade lyssningar och får högst betyg av lyssnarna får priset.

Annons

Årets barndeckare utses däremot av en jury samt av läsarnas röster som väger lika tungt. De nominerade är: Martin Widmark och Helena Willis för serien om LasseMajas detektivbyrå, Sara Lövestam för "Gruvan", Carin Gerhardsen och Petter Lidbeck för "Ett annat jag: Projekt Gemini", Petrus Dahlin och Johanna Kristiansson för serien "Läs på egen risk" och Helena Dahlgren för serien om "Ödesryttarna".

Crimetime delar även ut pris till årets deckardebutant samt ett hederspris. Deckarfestivalen arrangeras numera på Bokmässan i Göteborg.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons