Annons

Dansk rappare stämmer Tekashi 6ix9ine

Musik • Publicerad 22 april 2019
Daniel Hernandez, känd som Tekashi 6ix9ine . Arkivbild.
Daniel Hernandez, känd som Tekashi 6ix9ine . Arkivbild.Foto: Luca Bruno/AP/TT

Den danske rapparen Sleiman har stämt den fängslade amerikanske rapstjärnan Tekashi 6ix9ine. Enligt Sleiman har 6ix9ine och dennes skivbolag 10K Projects förhindrat honom från att släppa en låten "Red bandanna/black hoodie" som de gjort tillsammans, rapporterar .

Enligt stämningsansökan betalade Sleimans skivbolag Tekashi 6ix9ine 80 000 euro, omkring 840 000 kronor, för att den amerikanske artisten skulle rappa på hans låt. Men när Sleiman sedan försökte ge ut låten sade 10K Projects nej och hotade med rättsliga åtgärder om Sleiman gav ut den på egen hand..

Annons

Den danske rapparen stämmer nu både 6ix9ine och 10K Projects för rätten att ge ut låten samt ekonomisk ersättning.

Den skandalomsusade rapparen Tekashi 6ix9ine har bryderier med rättvisan sedan tidigare. Daniel Hernandez, som han egentligen heter, greps i november och misstänks för en lång rad brott i samröre med det kriminella gänget Nine Trey Bloods – bland annat utpressning, förberedelse till mord, vapenbrott och narkotikaförsäljning.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons