Annons

Dallas tog match fem – Nashville illa ute

Ett svenskfyllt topplag inledde NHL-säsongen med titelambitioner.
Efter 3–5 hemma mot Dallas är Nashville nu dock blott en förlust från att sjunga på en tidig sista vers i kampen om Stanley Cup.
Ishockey • Publicerad 21 april 2019
Jason Dickinson (till vänster) gjorde två av fem Dallasmål. Det innebär att Calle Järnkrok (till höger) och hans Nashville nu är ett jagande lag i åttondelsfinalsserien.
Jason Dickinson (till vänster) gjorde två av fem Dallasmål. Det innebär att Calle Järnkrok (till höger) och hans Nashville nu är ett jagande lag i åttondelsfinalsserien.Foto: Mark Humphrey AP/TT

Med 2–2 i matcher, och en kommande sjätte match med hemmaplan för Dallas, var det ett svenskfyllt Nashville som väldigt gärna ville ha en seger i match fem i lördagens Stanley Cup-möte.

Med det i åtanke var det inte konstigt att det var många konfunderade miner bland de gulklädda 7.41 in i andra perioden. Alexander Radulov hade precis slagit till med ett 3–1-mål, efter att sju minuter tidigare själv satt 2–1.

Annons

Svenske stjärnan Filip Forsberg såg relativt snabbt till att ge hemmafansen nytt hopp när han tunnlade landsmannen John Klingberg och assisterade Ryan Johansens reducering.

Men Tyler Seguin ordnade 4–2 innan perioden var slut och i inledningen av tredje satte Jason Dickinson sitt andra och Dallas femte för kvällen mot ett slarvigt Nashvilleförsvar.

Kyle Turris hittade ännu en snabb Nashvillereducering – och de gulklädda rovdjurens jakt var åter inledd.

Filip Forsberg fintade och fintade. Mattias Ekholm sköt och sköt. Men Vezina Trophy-nominerade Ben Bishop i Dallasmålet var omutbar och när slutsignalen gick hade Dallas kopplat grepp om matchserien.

I den sjätte matchen kan Dallas säkra avancemang på hemmais. För Nashville krävs två raka vinster för att hålla liv i titeldrömmarna.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons