Dahlén presenterade sig direkt

Ishockey • Publicerad 20 september 2019
Jonathan Dahlén. Arkivbild.
Jonathan Dahlén. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Jonathan Dahlén är tillbaka i svensk ishockey, och han gjorde knappast någon besviken när Timrå inledde hockeyallsvenskan med en 4–3-seger borta mot Vita Hästen. Dahlén, tippad att bli en av seriens stora stjärnor, gjorde två mål och spelade fram till ett när Timrå stormade fram till en 4–0-ledning i den andra perioden.

Nu blev det ändå ingen lugn väg mot tre poäng – Vita Hästen gjorde tre mål i sista perioden och höll sånär på att fullborda en sensationell upphämtning – men 21-åringen hann ändå visa att han blir att räkna med i Timrås försök att ta sig tillbaka till SHL.

En annan klubb med höga ambitioner den här säsongen är Modo, men det blev en tuff start på säsongen för Örnsköldsvikslaget. Hemma mot Västervik blev det förlust, 3–4 efter förlängning, i en match där Modo visade att laget har en hel del att jobba på om det ska bli uppflyttning efter säsongen.