Annons

Larsson och Björklund vidare i Swedish Open

Det tog tre och en halv timme. Men till slut slog Mirjam Björklund tyskan Anna Zaja i en jämn match. 20-åringen är tillsammans med Johanna Larsson de första svenskorna att ta sig vidare från Swedish Opens första omgång.
Tennis • Publicerad 9 juli 2019
Johanna Larsson (till vänster) är vidare till Swedish Opens nästa omgång.
Johanna Larsson (till vänster) är vidare till Swedish Opens nästa omgång.Foto: Andreas Hillergren/TT

Inledningen av Swedish Open har varit motig för de svenska hoppen. Cornelia Lister och Caijsa Hennemann åkte ur damsingeln redan på måndagen medan Susanne Celik på tisdagen var tredje svenska att åka ur i den första omgången.

Till slut blev Mirjam Björklund och Johanna Larsson trendbrytare. Sverigetvåan Larsson körde över rumänskan Sorana Cirstea i första set (6–0) och kunde vinna även andra set med 7–6 efter tiebreak.

Annons

20-åriga Björklund vann i sin tur mot tyskan Anna Zaja med 2–1. Men det var en betydligt jämnare match publiken i Båstad fick bevittna – alla tre set avgjordes i tiebreak i en tillställning som tog tre och en halv timme att avgöra.

– Det är en sjuk tuff match där jag drar det längsta strået. Jag är så sjukt glad att jag är vidare till nästa omgång, säger Björklund efter matchen.

Samtidigt hyllade hon publiken i Båstad.

– Jag njöt så mycket. Den här publiken är helt underbar.

I nästa omgång väntar nu belgiskan Fiona Ferro, som i sin tur slog ut Susanne Celik med 6–0, 2–6, 6–4.

– Jag är underdog men taggad. Jag kommer spela bättre i morgon, jag tror det kan gå vägen, säger Björklund om motståndet.

För Johanna Larsson väntar Arantxa Rus, Nederländerna, i den andra omgången.

Robin Salomonsson/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons