Annons

C säger ja till förslag om ensamkommande

Centerpartiet säger ja till regeringens förslag om att ge ensamkommande en ny chans att stanna i Sverige.
Politik • Publicerad 24 april 2018

– De medmänskliga konsekvenserna blir alldeles för stora om vi stoppar det här förslaget, säger C-ledaren Annie Lööf.

– Det är ett riktigt dåligt utformat förslag, illa framtaget. Det bär regeringen ansvaret för. Centerns linje under många år har varit att de unga som var minderåriga när de kom och som drabbats av Migrationsverkets långa handläggningstider ska ha en ny chans. Nu är det det här förslaget vi har att ta ställning till och då väljer vi att släppa igenom det.

Annons

Regeringen lämnade sin proposition till riksdagen i förra veckan. Men för att förslaget ska gå igenom måste regeringen ha stöd av C. Moderaterna, Liberalerna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna har redan sagt att de tänker rösta nej.

Lagen ska ge omkring 9 000 ensamkommande unga med utvisningsbeslut en möjlighet till tillfälligt uppehållstillstånd för gymnasiestudier eller motsvarande. Det handlar om personer som lämnade in sin första asylansökan senast den 24 november 2015, som har fått vänta på beslut i minst 15 månader och som hunnit fylla 18 år under handläggningstiden.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons