Annons

Bunden man hittades i brinnande lokal

En bunden man räddades ur en brinnande industrifastighet i Norrköping under natten. Polisen utreder branden som mordförsök.
Norrköping • Publicerad 23 juni 2018
Brand i en industrilokal i Norrköping. En person har förts till sjukhus.
Brand i en industrilokal i Norrköping. En person har förts till sjukhus.Foto: Niklas Luks

– Han hängde ut med överkroppen ur ett fönster för att kunna andas, men var bunden på något sätt. Kollegorna som kom dit kunde få loss honom ganska omgående, sade Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisregion Öst, tidigare under natten.

Mannen, i 50-årsåldern, var vid medvetande och talbar men fördes till sjukhus med rökskador.

Annons

Ingen är ännu gripen, och det finns ingen misstänkt för händelsen som rubriceras som mordförsök. Det är oklart vad som ligger bakom.

Byggnaden ligger i ett industriområde nära hamnen där få rör sig på kvällar och helger.

– Vi kommer att hålla förhör med honom här under dagen. Just nu är tekniska utredare på väg dit, men det kan ta ett tag eftersom det kan vara för varmt för att göra en utredning, säger polisens presstalesperson Roland Carlson vid 7-tiden.

Larmet om branden kom in strax efter halv två. Då hördes skrik på hjälp från byggnaden. Mannen, som var ensam i lokalen, togs ut ur huset av polis.

Delar av fastigheten har helt förstörts. Under morgonen har en handfull brandmän varit på plats för att eftersläcka.

– Enligt uppgift från platsen har någon tänt på flera olika ställen, sade Peter Holm, inre befäl vid räddningstjänsten till TT under natten.

Det brann länge och rejält med öppna lågor och kraftig rökutveckling i den stora industrifastigheten, som räddningstjänsten bedömer vara uppemot 10 000 kvadratmeter stor.

Det är oklart vad lokalen används till, men det ska även finnas bilar i byggnaden, enligt polisen. Inga bostadshus finns i närheten.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons