Annons

Bombhotaren i Malmö har släppts ur häkte

Brott • Publicerad 23 oktober 2019
Sommaren 2019: Bombgruppen på plats vid stationen i Malmö efter att hotet framförts. Byggnaden fick i samband med ingripandet utrymmas på grund av larm om ett misstänkt föremål. Arkivbild.
Sommaren 2019: Bombgruppen på plats vid stationen i Malmö efter att hotet framförts. Byggnaden fick i samband med ingripandet utrymmas på grund av larm om ett misstänkt föremål. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Den 44-årige man som bomhotade Malmö centralstation i somras har försatts på fri fot. Rättegången mot mannen har precis avslutas och domen kommer inom kort, uppger Malmö tingsrätt för TT.

Mannen har bland annat åtalats för grovt olaga hot och kan – i enlighet med den rättspsykiatriska undersökning som gjorts – dömas till fängelse. Detta står klart sedan Socialstyrelsens rättsliga råd instämt i slutsatserna från den tidigare undersökningen.

Annons

Undersökningen kom fram till att 44-åringen begick gärningarna under påverkan av en allvarlig psykisk störning, men att han inte lider av en sådan störning i dag. Därmed finns det inga medicinska förutsättningar för att mannen ska överlämnas till rättspsykiatrisk vård.

Mannen sköts i benen av polis på centralstationen sedan han påstått att han hade sprängmedel i sina väskor. Stationen utrymdes i flera timmar och tågtrafiken lamslogs efter 44-åringens hotfulla uppträdanden.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons