Annons

Blodiga attacker mot två byar i Mali

Mali • Publicerad 18 juni 2019
Oidentifierade beväpnade män har dödat minst 41 människor i attacker mot två byar på måndagen i centrala Mali, enligt en lokal borgmästare.
Oidentifierade beväpnade män har dödat minst 41 människor i attacker mot två byar på måndagen i centrala Mali, enligt en lokal borgmästare.Foto: TT

Oidentifierade beväpnade män har dödat minst 41 människor i attacker mot två byar i centrala Mali på måndagen, enligt Issiaka Ganame som är borgmästare i byn Yoro där 24 människor dödades. Han uppger att ytterligare 17 personer sedan dödades i byn Gangafani 2, omkring 15 kilometer därifrån.

De flesta av de dödade tillhörde folkgruppen dogon. Morden utfördes av omkring 100 beväpnade män som kom i fordon, säger Ganame.

Annons

Redan i tidigare attacker i år mot byar i samma område i Mali har många dogon dödats i strider mot folkgruppen fulani, och sedan svarat med blodiga attacker mot fulanisamhällen.

Men det är inte bara etniska strider som kräver dödsoffer i området utan också islamistiska extremister och kriminella grupper.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons