Nöje & Kultur

Black Bumbles återförenas på ny 60-talsgala

1960-talsfavoriterna Black Bumbles återförenades en första och sista gång 2004. Trodde vi då. Nu händer det igen på påskdagen i Kalmar.

Nöje & Kultur

– Ja, det är egentligen en jättesensation att Black Bumbles går med på att spela en gång till. De sade ”aldrig mer” förra gången, säger arrangören Tommy Granlund som återupplivar sin 60-talsgala den 4 april på Palace i Kalmar.
Och det stämmer. I en artikel från 2004 när Black Bumbles gjorde en omtalad comeback efter 40 års frånvaro från scenen och repade inför det årets 60-talsgala sade Johnny Slottner, en av bandmedlemmarna, så här: ”En gång är bra, två gånger är en för mycket och tre gånger är katastrof”. Men nu blir det i alla fall en andra gång och Tommy Granlund är mycket nöjd.
– De var ju överlägset störst av banden här nere på den tiden. Den pophysterin som fanns då är nog svår att förstå idag, säger han.
Den senaste 60-talsgalan arrangerade Tommy Granlund 2007 och kände då att det kanske skulle bli den sista. Nu två och ett halvt år senare har han också ångrat sig.
– Njae, jag kände väl att det hade gått två och ett halvt år sedan sista och det är en del som har kommit fram och frågat om det blir någon mer och så är det ju roligt, säger han.
Övertalningsceremonierna av Black Bumbles påbörjades i november förra året. I övrigt är Sooner or later från Gävle och Göteborgsbandet Shaker klara för galan.
– Sooner or later har spelat här nere ett par gånger och har en trogen publik. Shakers från Göteborg spelar Rolling Stones-inspirerad musik och var ett populärt band på 60-talet precis under de fyra stora. De har bland annat den kända musikprofilen Tommy Rander i bandet, berättar Tommy Granlund.
Han räknar med att boka in ytterligare två band till 60-talskvällen.