Annons

Bilist stoppad efter larm om explosioner

Sent på onsdagsnatten fick polisen flera tips om kraftiga explosioner i Söderåkratrakten. När en patrull kom till platsen fann man inga spår någon smäll, i stället stoppade man en fortkörare som nu misstänks för en rad brott.
TORSÅS • Publicerad 18 april 2019
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Klockan var strax före midnatt när en rad kraftiga smällar ekade över delar av Söderåkra. Även i Torsås och Bergkvara hördes explosioner.

– Vi har fått samtal från flera håll, bland annat från ambulanspersonal, där folk hört något som låtit som en kraftig explosion, säger Katarina Rusin, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Annons

En patrull sökte av ett område i trakten men utan att finna några spår efter en smäll.

– Vi har heller inte i efterhand fått inrapporterat att något ska ha skadats.

I stället uppmärksammade polisen en bil som i hög fart ska ha passerat på Kyrkvägen.

– När en bil kör i väg snabbt i samband med ett sådant larm så blir det särskilt misstänkt, säger Katarina Rusin.

Bilisten stoppades och polisen kontrollerade föraren, en man i 20-årsåldern. Någon koppling mellan honom och smällarna har polisen inte kunnat göra, däremot misstänks han för en rad andra brott. Enligt polisen saknade han behörighet att köra bilen som dessutom var avställd och hade körförbud. Mannen misstänktes också vara drogpåverkad och togs med till polisstationen för kroppsbesiktning.

David IsefjordSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons