Besökare på mc-träff fick kasta sig undan för bil

Virserum Artikeln publicerades
Polis och ordningsvakter på plats vid den bil som höll på att köra på besökare vid mc-träffen i Virserum natten till söndagen.
Foto: Läsarbild
Polis och ordningsvakter på plats vid den bil som höll på att köra på besökare vid mc-träffen i Virserum natten till söndagen.

En bil körde nästan på flera personer på Dacketräffen i Virserum natten till söndagen. Två personer greps.

Med hjälp av ordningsvakt grep polisen en man född 1995 och en man född 1963, natten till söndagen samband med mc-träffen Dacketräffen i Virserum.

– De tog en bil och körde in på området och var nära att köra på flera stycken, säger Joakim Andrén, jourhavande förundersökningsledare på Kalmarpolisen.

Ingen person ska ha kommit till skada, men enligt polisen fick personer på platsen kasta sig åt sidan för att inte träffas av bilen under dess farliga framfart som tog slut vid en stängd grind.

– Det blev stopp inne på området till slut och sen kom vi på platsen där så att de kunde gripas, säger Joakim Andrén.

Enligt ögonvittnen Barometern-OT har pratat med körde bilen in genom den tillfälligt öppna grinden i åtminstone 50 km/h. De två personer som stod vid grinden undkom med blotta förskräckelsen.

– Bilen körde sedan kanske 50 meter in på området och vände. Då passade de på att snabbt stänga grinden igen så att de inte kom ut, berättar ögonvittnet.

Föraren lät sig inte fångas frivilligt. Han vägrade först att lämna fordonet när ordningsvakterna försökte få ut honom, och lite senare försökte han rymma från platsen varpå han blev inlåst i ett intilliggande utrymme vid entréns toaletter.

Polisen kom sedan snabbt till platsen.

De båda männen behövde nyktra till innan de kunde höras av polis. Föraren är misstänkt för grovt rattfylleri och framkallande av fara för annan. Passageraren i bilen dödshotade en man på platsen och misstänks för olaga hot samt narkotikabrott genom eget bruk.