Bil i brand – ”Helt utbränd i kupén”

Hultsfred Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Strax efter klockan 04 på natten till onsdagen kom larm om en bilbrand i Stålhagen i Hultsfred.

Räddningstjänsten ryckte ut till den parkerade bilen vid Granitvägen.

– Bilen som har brunnit är helt utbränd i kupén. Bilen är släckt och just nu väntar vi på att polisen ska komma till platsen och börja sin undersökning. Det finns uppgifter från platsen som tyder på att det skulle kunna vara en anlagd bilbrand, säger Ulf Bowein, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten i Hultsfred, klockan 04.45.

Polis åkte också till platsen och har gjort en anmälan om skadegörelse genom brand.

Det stod andra bilar intill den brinnande.

– Hade man inte fått stopp på det så finns ju alltid en risk att det sprider sig till de som står jämte. När vi kom till platsen brann det fullt i kupén, men väldigt lite utanför, säger Bowein.

Ingen person ska ha skadats fysiskt vid händelsen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.