Borås

Bandidos-kretsar misstänks ligga bakom sprängningen i Linköping

Borås Artikeln publicerades

Enligt säkra poliskällor misstänks kretsar kring mc-gänget Bandidos ligga bakom sprängningen i Linköping, skriver Borås Tidning. Måltavlan uppges vara en verksamhet i en lokal i huset.

Samstämmiga uppgifter från poliskällor säger att misstankarna i nuläget är riktade mot mc-klubben och dess kopplingar.

Sprängningen misstänks vara riktad mot en lokal långt ner i ett hus. I lokalen finns en verksamhet.

Vad som har exploderat är i nuläget oklart.

Smällen var mycket kraftig och flera fastigheter i området fick omfattande skador. Bland annat förstördes balkonger och fönster slogs in.

Ett 20-tal personer skadades lindrigt i smällen. Två vårdas fortfarande på sjukhus.

– Vi har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse men vi har ingen misstänkt, säger polisens presstalesperson Björn Öberg till TT.

Explosionen i Linköping skedde med största sannolikhet utomhus, enligt polisen.

– Allt tyder på att det är någon som placerat någonting i området kring Ådalagatan, Hamngatan, säger spaningsledare Magnus Skoglund vid en pressträff i polishuset i Linköping.

Artikeln uppdateras.

Jonas Ekelund

jonas.ekelund@bt.se

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.