Annons

Äldreboende dödförklarade fel man

Sjukvård (TT) • Publicerad 17 april 2019
Ett äldreboende i Eskilstuna dödförklarade fel patient. Nu anmäls händelsen av mannens anhöriga. Arkivbild.
Ett äldreboende i Eskilstuna dödförklarade fel patient. Nu anmäls händelsen av mannens anhöriga. Arkivbild.Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Ett äldreboende i Eskilstuna dödförklarade fel person. Nu har anhöriga anmält fallet till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo), rapporterar Eskilstuna-Kuriren.

Det var i januari som boendet skulle beställa ny medicin till mannen och upptäckte att det inte gick – han var nämligen registrerad som avliden. Misstaget ska ha begåtts av en vikarierande läkare som också hade registrerat det hela hos Skatteverket. Misstaget uppges bero på en förväxling av patienter med samma födelseår.

-Vi har varit i kontakt med familjen och beklagar å det djupaste det inträffade, säger vårdcentralens verksamhetschef till tidningen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons