Annons

Åkte fast för rattfylleri - två gånger samma festnatt

En Ljungbybo som hade stoppats för rattfylleri gick raka vägen till krogen – och togs sedan för grov rattfylla. Nu får han fängelse.
Ljungby • Publicerad 6 september 2018

En 38-årig bilförare stoppades en dag i april av polisen i Ljungby centrum. Alkotestet visade att han hade 0,6 promille alkohol i blodet och poliserna omhändertog hans körkort på plats och skrev en anmälan om rattfylleri.

Men 38-åringen ville fortsätta festa och direkt efter att han hade lämnat polisstationen begav han sig därför till puben Harrys I Ljungby centrum där han enligt egen uppgift ”under några timmar drack fem starköl med en kompis”.

Annons

När det var dags att ta sig hem från krogen valde 38-åringen att ta bilen – och blev återigen stoppad av en polispatrull. Denna gång visade provtagningen att han hade 2,27 promille i blodet och han blev åtalad för rattfylleri, grovt rattfylleri samt olovlig körning eftersom han vid det andra körtillfället även saknade körkort.

Vid rättegången i Växjö tingsrätt erkände 38-åringen samtliga gärningar men förklarade att han endast hade kört cirka 30 meter den första gången som polisen stoppade honom och ett 20-tal meter senare på natten.

Tingsrätten skriver i sin dom att även om 38-åringens körsträckor har varit mycket korta så talar den höga promillehalten för ett fängelsestraff. Han döms nu till en månad bakom lås och bom. (SMP)

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons