Åkte fast för rattfylleri - två gånger samma festnatt

Ljungby Artikeln publicerades

En Ljungbybo som hade stoppats för rattfylleri gick raka vägen till krogen – och togs sedan för grov rattfylla. Nu får han fängelse.

En 38-årig bilförare stoppades en dag i april av polisen i Ljungby centrum. Alkotestet visade att han hade 0,6 promille alkohol i blodet och poliserna omhändertog hans körkort på plats och skrev en anmälan om rattfylleri.

Men 38-åringen ville fortsätta festa och direkt efter att han hade lämnat polisstationen begav han sig därför till puben Harrys I Ljungby centrum där han enligt egen uppgift ”under några timmar drack fem starköl med en kompis”.

När det var dags att ta sig hem från krogen valde 38-åringen att ta bilen – och blev återigen stoppad av en polispatrull. Denna gång visade provtagningen att han hade 2,27 promille i blodet och han blev åtalad för rattfylleri, grovt rattfylleri samt olovlig körning eftersom han vid det andra körtillfället även saknade körkort.

Vid rättegången i Växjö tingsrätt erkände 38-åringen samtliga gärningar men förklarade att han endast hade kört cirka 30 meter den första gången som polisen stoppade honom och ett 20-tal meter senare på natten.

Tingsrätten skriver i sin dom att även om 38-åringens körsträckor har varit mycket korta så talar den höga promillehalten för ett fängelsestraff. Han döms nu till en månad bakom lås och bom. (SMP)