Annons

Advokaters ersättningskrav polisutreds

Brott • Publicerad 16 maj 2019
Enligt en artikelserie har tre advokater i samma mål dubbeldebiterat. Uppgifterna ska utredas av polis. Arkivbild.
Enligt en artikelserie har tre advokater i samma mål dubbeldebiterat. Uppgifterna ska utredas av polis. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Polisen ska utreda misstänkta bedrägeriförsök bland advokater som enligt en tidningsgranskning försökt dubbeldebitera i samband med en rättegång i Växjö.

– Baserat på de uppgifter som framkommit i tidningsartiklarna har jag sett till att det upprättats en anledning om försök till bedrägeri. Det finns anledning att anta att brott som hör under allmänt åtal kan ha begåtts, säger lokalpolisområdeschef Jonas Eek till Smålandsposten.

Annons

I anmälan finns ingen person utpekad som skäligen misstänkt.

Tidningen har i en artikelserie rapporterat att tre advokater i samma mål dubbeldebiterat. Exempelvis har en av de granskade advokaterna debiterat för närvaro i tingsrätten i målet under tre dagar då han inte var där. Sammanlagt ville advokaten ha 36 000 kronor för dessa tre dagar, trots att han då var upptagen med rättegångar i andra mål.

Efter tidningsgranskningen sänkte advokaterna sina ersättningskrav.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons