Vildsvinskött tas in på kommunens matsedel

Nybro Artikeln publicerades
Vildsvinskött kommer att finnas med på kommunens matsedel, efter att Moderaterna fått igenom ett yrkande i samhällsbyggnadsnämnden.
Foto: Lena Gunnarsson
Vildsvinskött kommer att finnas med på kommunens matsedel, efter att Moderaterna fått igenom ett yrkande i samhällsbyggnadsnämnden.

Efter förra sommarens svåra torka ökade Nybro kommun inköpen av svenskt nöt- och lammkött till sina matsedlar för skolor och äldreboenden - detta som ett sätt att stödja svenska lantbrukare. Nu återgår kommunens matsedlar till den tidigare ordningen och ökar rätterna med svenskt fläskkött, enligt ett beslut som togs i samhällsbyggnadsnämnden på tisdagen.

Moderaterna fick i samband med detta igenom ett yrkande om att det en gång i kvartalet också serveras vildsvinskött i skolor och i omsorgen.

– Det har många positiva aspekter, bland annat att det kan leda till bättre priser för jägarna som i sin tur kan leda till ökat jakttryck, skriver Daniel Lindvall (M) och Björn Engdahl (M) i en protokollsanteckning.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.