Vildsvin förstör i villakvarter i Madesjö

Madesjö Artikeln publicerades
Vildsvin har bökat sönder delar av Tony Arnells gräsmatta. Han har fått påhälsning av svinen två nätter i veckan.
Foto: Anna Borg
Vildsvin har bökat sönder delar av Tony Arnells gräsmatta. Han har fått påhälsning av svinen två nätter i veckan.

Vildsvin har tagit sig in mot centrala Nybro. En eller flera djur har bökat sönder delar av Tony Arnells gräsmatta på Stallvägen i Madesjö.

En större del av Tony Arnells gräsmatta ser ut som om en jordfräs har gått igenom den. Det är första gången han får besök av vildsvin i sin trädgård. I veckan har djuren bökat i hans trädgård under två nätter - han suckar och tror att detta bara är början.

– De är vanligtvis ljusskygga. Vi har en lampa som lyser upp trädgården hela natten, men när de struntar i ljuset måste det vara många grisar som trängs i skogen och är desperata efter föda.

I trädgården finns en blodlönn och bladen från trädet har Tony Arnell samlat ihop i högar i det området där vildsvinen har bökat runt.

– Där finns en hel del maskar och skalbaggar som vildsvinen nog har varit intresserade av, tror han.

Förutom att vildsvinen förstörde gräsmattan har de även tagit sönder tråden till hans robotgräsklippare.

– Det är tröttsamt med förstörelsen. Jag planerar att sätta upp ett lågt elstängsel omkring gräsmattan för att hålla grisarna borta.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.