Tryggheten i kommunen - en av de viktigaste frågorna

Nybro Artikeln publicerades

Centerpartiet i Nybro har gått ut med övergripande framtida satsningar inför valet 2018. Bland annat lyfts skola, omsorg och trygghet fram som viktiga frågor.

I mellandagarna presenterade Centerpartiet en rad övergripande satsningar - om partiet får fortsatt mandat efter valet nästa år.

– Vi vill fortsätta att jobba för öppenhet och dialog för att ytterligare stärka Nybro kommuns attraktionskraft, säger Christina Davidson (C), kommunalråd.

De områden som lyftes fram i pressmeddelandet var vård, skola, omsorg och trygghet. Men även landsbygd, näringslivsklimatet och en fortsatt byggnation är med i de övergripande framtidsplanerna.

– Under vår mandatperiod har vi startat ett trygghetsarbete med bland annat polisen och räddningstjänsten. Det vill vi fortsätta med och bygga vidare på, säger Christina Davidson.

Trygghetsvandringar har införts och varje vecka träffar kommunrepresentanter polisen.

– Vi går igenom veckan som gått och tittar på vad som behöver göras. Trygghetsarbetet kan handla om att säkerhetsanpassa en fastighet eller att öka tryggheten på stan, säger Christina Davidson.

Partiet ska arbeta för fler synliga poliser.

Bland satsningar finns också med att utöka antalet platser inom förskola och skola.

– Vi står inför stora utmaningar när det gäller skol- och förskolelokaler. Vi behöver också ett nytt äldreboende, säger Christina Davidson.

Partiet vill även fortsätta att jobba för en etablering av ett nytt hotell och utveckla området i Svartbäcksmåla.

För två år sedan fick kommunen 56 miljoner i statsbidrag för att klara integrationen. Under 2017 har de sista pengarna använts. Hur ska ni lösa integrationen under nästa år?

– Det mesta av de pengarna har gått till skola och individ och familj. Nästa år får vi ett betydligt lägre statsbidrag, men vi måste klara integrationen ändå. Det blir ett tufft jobb med omställningar och vi måste anpassa våra verksamheter efter de pengar vi får, säger Christina Davidson.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.