Tre män åtalas för flera större stölder i butiker i Nybro

Nybro Artikeln publicerades

Under en och samma dag stal de tre männen varor för tusentals kronor ur flera butiker i Nybro. Nu åtalas de för dessa stölder samt ytterligare brott som begåtts i andra delar av Sverige.

Den 23 oktober anlände de tre männen till Nybro. Efter att ha sökt sig in mot centrum gick de in på Systembolaget på Bangatan och stals sprit för sammanlagt 1266 kronor.

Samma dag gjorde de ett tillslag på ÖB vid Glasrondellen. Den här gången var det hudvårdsartiklar som fångade deras intresse. Värdet på det stulna uppgick till 2 549 kronor. Därifrån fortsatte de till skobutiken och stal skor för 1398 kronor.

Nu åtalas de vid Kalmar tingsrätt för att i olika konstellationer ha genomfört dessa stölder. I flera av dessa fall har de erkänt brott.

Två av männen åtalas samtidigt för brott som de tidigare ska ha begått i andra delar av landet. En av dem stal köttvaror för 973 kronor i en livsmedelsbutik i Eksjö i början av oktober, och en annan medbrottsling, en 25-årig man, stal kläder för över 2000 kronor i en butik i Tidaholm i början av 2016. Den mannen åtalas också som misstänkt för häleri.